Terrier-SM i Viltspår

Söndagen den 16e juni var det dags för Terrier-SM i Viltspår i de skånska skogarna, i trakten av Kågeröd. När spåren lades på lördagen öste regnet ner, vilket gjorde att det blev en tuff uppgift när det var dags för hundarna att bege sig ut i spåren dagen efter.

Det var 19 ekipage på plats som skulle tävla och för Aussieklubben tävlade Helena Åkersved med "Sureprime's Rolex" - Nisse samt Else-Margret Johansson med "Cooktown Victoria Bitter" - Zvea.

Båda hundarna kämpade på bra i sina respektive spår. För Nisses del så fick domaren ingripa en gång då han "fastnade" och inte kom vidare. Men efter att han fick korn på spåret igen där i bokskogen så spårade han på fint och bitvis fantastiskt bra. Så det slutade med att han fick en tvåa i protokollet.

Zvea spårade också riktigt bra, men tvyärr rann tiden iväg lite för fort, så det blev en nolla i protokollet för hennes del. 

Det slutliga resultatet blev till slut:
7e plats för Sureprime's Rolex - Nisse
14e plats för Cootown Victoria Bitter - Zvea


Vann gjorde Miniatyrbullterriern Almost Perfect.
Stort Grattis till vinnaren och till alla hundar som kämpade i spåren. Och att ta sig till SM är en vinst i sig!

Tack också till Svenska Terrierklubben för ett fint ordnat SM i Viltspår. Hela listan på deltagare och placeringar hittar ni här.

Else-Margret Johansson med sin Zvea och Helena Åkersved med sin NIsse.
Foto: Lars Nordquist