Sverige Runt


Har du som medlem gjort något skoj med din hund? Stort som litet platsar under Sverige Runt.

2022-06-23
Akut - Orion 1,5 år söker nytt hem!

Omplacering hanhund 1,5 år (född 13 dec 2020)
SE11729/2021 Dendu Orion
Far: SE49689/2018 Cooktown Thunder struck
Mor: SE34643/2018 Dendu Kissed by Fire

Orion är en hängiven och följsam hund som älskar agility och tricks i allmänhet. Favoriten är att gå på långpromenad eller bara hänga i trädgården en hel dag. Han är van med andra hundar men är inte van med barn. 

Orion är en lättstressad hund som gärna vill ha kontroll på situationen. Om det är för stora stressmoment runt honom (t.ex. mycket folk han inte känner) klarar han inte av att hantera det utan skäller, morrar och visar tänderna. Han vill alltså inte skada utan hugger i luften för att visa att han vill vara ifred. Ett stressmoment som triggar honom är främst okända män som kommer för nära honom. Män som han lärt känna är det inga problem med. Om han får vara ifred är det inga problem, men han behöver sitt eget utrymme. Vi kan dock inte ha kvar honom då vår familjesituation inte är lugn nog för honom. 

Vi har varit hos hundpsykolog och hundtränare för att reda ut detta problem. De är tydliga med att Orion inte är aggressiv, utan bara väldigt osäker. Han har hittat en strategi för att få vara ensam och det är att skälla och visa tänderna. Hundtränaren har gjort ett träningsprogram för honom för att han ska hitta andra strategier, men det kräver såklart en del av ägaren också.

När Orion inte utsätts för stress är han världens goaste hund. Han älskar att umgås med familjen och vill gärna ha närhet. Han älskar att sitta i knät eller ligga bredvid en i soffan och bli klappad på magen.

Han går ihop med de flesta hundar så länge han får tid på sig att hälsa. Han kan vara lite kaxig i början men det ger sig fort. Han går bäst ihop med hanhundar. Just nu har han en kemisk kastrering som fungerat bra, så möjligen kan det vara bra att kastrera honom.

Vi tror att Orion skulle passa bra i en liten familj utan småbarn. Då han kräver lugn runt sig behöver han bo lite mer avskilt från centrum (t.ex. på en gård). Han behöver bo hos någon som faktiskt har tid att träna med honom i enlighet med hundtränarens rekommendationer.


Hälsningar
Louise Olsson
Tfn: 073-943 01 84 
E-post: louiseolsson04@gmail.com

 

Orion. Klicka på bilden för större bild.

Liten Aussieträff med vänner

En lördag i november träffades jag, Marie, Annica och Malin  i Sala för lite aktiviteter med våra aussies.

Jag hade hyrt en inomhushall här i Sala och bjudit in två vänner att hålla lite ”kurs” med oss. 

På morgonen kom Eva och introducerade oss till det här med balansbollsträning. Vi fick prova några övningar med olika typer av ”balansmaterial” medans Eva berättade varför det var bra och för vilken del av kroppen. Vi avslutade med att hundarna fick göra en balansbana. Alla hundarna gjorde övningarna och banan, en del lite mer försiktigt än andra men alla gjorde det.

Efter det körde vi lite lek med hundarna. Vi ställde upp 15 PET-flaskor huller om buller och slängde ut 10 godisar mellan dem, sedan lät vi en hund i taget söka godisarna bland flaskorna.

Vi gissade innan hur många de skulle ”fälla” och hundarna var mycket duktigare än vi gissat. Två hundar fällde en flaska var, övriga fällde noll stycken.

Sedan tog vi paus och åt lite pizza, rastade hundarna och lät dem vila. Efter ”lunchen” pratade jag lite om Nosework och de fick prova lite godissök och pairing med doften. 

Vi avslutade dagen med att min andra vän, Ingrid, kom och höll ett Doga-pass med oss. Skönt och välbehövligt för oss alla efter en aktiv dag. 

Vi hade en trevlig dag tillsammans med varandra och våra hundar och följde råden gällande Corona.

Av Anette Andersson

Anette och Yessie.

Anette och Yessie.

Malin och Winnie.

Marie och Wilda.

Marie och Kelly,

Annica och Dusty.

Aussiepromenad i Älta Naturreservat, Stockholm

Britt Utstrand fick idéen och frågade i Facebookgruppen Australisk terrier SW om det fanns några i Stockholmsområdet som ville ta promenader om man kunde samla ett gäng och promenera. Trevligt att träffa andra med samma ras. Men nu i coronatider utomhus. 

Så började det denna fina idé. 

Vi blev några stycken som svarade, hakade på idéen och startade messengergruppen Aussiepromenaden. 

Lördagen den 7 november i år så blev den första promenaden av, mycket trevligt! Vi blev inte så många men det gjorde inget! Vi pausade för lunch på berget och tog lite bilder. 

Denna promenad är en nyttig och lärorik träff för våra fyrbenta och oss. Vi planerar fler promenader på olika ställen runt om i Stockholmsområdet, vid intresse hör av er till Britt Utstrand, via Facebook. 
 
Vi som var med på promenaden var:
- Maria och Kerstin med Ragna snart 3 år
- Britt och Timo med Ruff 7 månader
- Cornelia och Christin med Åsa-Nisse 13,5år och Cash (ej Aussie den sista)  
- Christina och Tobias med Theo 10,5 månader

Skrivet av:
Christina W. Asplund
 

Viltspårschampion

"Doriz " Sureprime's Razzel har blivit SE VCH.

Ägare: Else-Margarete Johansson, Linneryd 
Uppfödare: Britten Thörnblad, Nybro