Hundsim / Vattenagility

Prova på hundsim!
Med instruktör, teori och praktiska övningar. Max fyra hundar/grupp. 
När och var? 29/1, Roslagens Hundrehab
Pris: 380 kr (Aussieklubben sponsrar medlemmar med 150 kr/hund)
Ta med: Handduk och badkläder, ombyte om du vill testa agility, godis & leksak
Anmälan: Senast 22/1 till Saija Reiman-Walldén, kennel.jaskarin@gmail.com

 

Alla foton: Roslagens Hundrehab

Varför hundsim?

För rehabhunden:
Hundsim är en mycket skonsam träningsmetod. I vattnet är hunden 100% avlastad i ALLA sina leder. Det är faktiskt enda stället som vi 100% kan avlasta lederna! Motståndet är dessutom samma åt alla håll.  Detta gör att i vattnet så kan hunden röra sina leder i maximalt utslag med 100% avlastning men ett jämnt och fint motstånd som skonsamt stärker hundens senor, ligament och muskler.  
Vattentrycket i sig är dessutom cirkulationsfrämjande, vilket gör att om hunden har ev svullnader så ger vattentrycket en massageliknande effekt som minskar svullnader. Värmen är dessutom inflammationsdämpande.  För många artroshundar är poolen faktiskt en livlina! Många har efter samråd med veterinär kunnat minska sina mediciner mot artros efter att ha börjat simma. 
Om du har rehab i din försäkring så ingår hundsim .

Frskvårdssyfte:
För friska hundar är poolen ett fantastisk sätt att stärka hunden! Att simma ger fina muskler, smörjer leder på ett skonsamt sett, stärker ligament och dom allra flesta tycker det är ROLIGT! Du kan enkelt bygga bra kondition, göra konditionstester samt stärka din relation till hunden! 

Jag gillar variation, och jag gillar att ge hundarna en tydlig uppgift genom att skapa en bra målbild. Därför jobbar jag mycket med redskap i vattnet. Min dröm har alltid varit att bygga en vattenagilitybana! Vilket ÄNTLIGEN kan förverkligas! Denna pool är tillräckligt stor! Och vi bygger nu successivt upp min kompletta vattenagilitypark. Jag jobbar dessutom med flytbrädor i olika former. Allt för att maximalt skapa en varierande, skonsam, stärkande och mentalt uppbyggande fysträning för alla slags hundar.

Text: Roslagens hundsim