Helgen i Sunne 14-15 juni 2014

Rapport från Sunneträffen

I ett strålande väder genomfördes den planerade Sunneträffen den 14-15/6-2014.

Deltagande hundar var 11 stycken. Antalet närvarande förare av dessa hundar var 9 stycken. Redan när de anlände på fredagskvällen genomfördes en tipspromenad där frågorna enbart handlade om Värmland, eftersom träffen genomfördes där. Kunskapsnivån om mitt landskap skiftade, men kan sammanfattas som mycket god. Efter lite fika upprättades så nattlägret och en rofylld kväll tillsammans avslutade denna första kväll. Efter en tidig frukost inleddes lördagen med en kortare resa in till centralorten Sunne och brukshundsklubbens lokaler. Dagens första aktivitet var lite clicker träning där en del hade erfarenhet av detta hjälpmedel, men det fanns även de som aldrig använt en clicker. Nästa aktivitet på programmet var nu att testa lite agility. Det visade sig vara en aktivitet som våra hundar gillade skarpt.

 

Efter denna aktivitet tog vi en paus med fika och hundprat i största allmänhet. Därefter inleddes en lite längre resa på cirka 5 mil där dagens sista aktivitet för hundarna inleddes, nämligen att prova på detta med blodspår. Även detta visade sig vara en aktivitet som våra hundar gillade skarpt. Alla gjorde en bra insatts i skogen och redan nu bestämde sig 5 ekipage för att gå ett officiellt prov under söndagen, men till detta återkommer jag senare. För att bibehålla den goda stämningen i gruppen var det nu dags att återvända till vår basplats och där få stilla även förarnas hunger, så nu serverades en gemensam middag med några glas vin till. När sedan några av deltagarna fick se att det fanns en badtunna att tillgå var lyckan total.
 

                                              Vid 11-tiden på lördagskvällen avslutades nu denna första dag på Sunneträffen.

På söndagsmorgonen startade aktiviteterna lite senare så alla kunde unna sig en lite längre sovmorgon. Söndagens aktivitet för Sunneträffen bestod av två aktiviteter nämligen att testa detta med Rallylydnad och sedan skulle det hela avslutas med viltspårsprov. Dagens första aktivitet var då rallylydnad. Tänk vad det som ser lätt ut, kan vara så svårt. Efter denna aktivitet samlades vi för en stunds fika och ta avsked av dem som inte skulle närvara vid dagens sista aktivitet spårprovet.

Då denna träff planerades var tanken att även de medlemmar som inte synts i andra sammanhang skulle upptäcka att det finns aktiviteter även för dem så var det glädjande att se systrarna Marianne och Mona och deras Aussi ”Sigge” göra den långa resan från Bohuslän upp till Värmland och delta på denna träff. Jättekul. Då nu nästa aktivitet gjorde att gruppen splittrades vill jag rikta ett stort tack till dem som lämnade oss för er närvaro. Ni förgyllde denna aktivitet. Jag vill även rikta ett stort tack till de instruktörer som SBK ställde upp med under denna helg.

Nu startade resan ner till provområdet och jag kunde märka av en del nervositet hos Roger, Ann-Kristin och Birgitta som anmält sina hundar till prov. Vid framkomsten mötte våra domare Gunilla och Ann-Sofie upp, och som vanligt var de på ett mycket gott humör. Jag som känner dem vet att de alltid är glada och positiva. Jag har redan via Facebook sett att resultatet från dessa prov är kända för de flesta, men jag summerar ändå resultatet från dessa prov. I öppen klass var det 2 startande vilket resulterade i ett första pris och ett 3:e pris. I anlagsklassen startade 3 hundar och utfallet blev två hundar med godkänt och tyvärr en som nollade.

Våra domare var mycket imponerade av vår ras, som var en ny upplevelse för dem. Tack för hjälpen.

 

                                                     Träningen börjar tidigt som ni ser med att man får lära sig ”Bära klöv”.

Jag och Heidi avslutar nu med att tacka samtliga deltagare, instruktörer och domare för en mycket trevlig helg tillsammans med er alla. Denna träff gav mersmak och vi hoppas återkomma senare med ett nytt försök till en ny träff.

Björn Einarsson