Berättelse från Specialen 2012

Aussiespecialen 2012-08-12.

 

Ronneby Brunnspark bjöd på bästa tänkbara miljö för årets Aussiespecial, som var en officiell utställning- den första på många år. Samtidigt hade Blekinge KK sin stora tvådagarsutställning.

 

Utställningskommittén startade sitt arbete direkt efter förra årets special, som enligt en enkät varit en succé. Nu skulle det upprepas! Ingen lätt uppgift för oss som tidigare inte haft erfarenhet av att arrangera officiell utställning. Nåväl vi landade mjukt och kunde genomföra allt utan några malörer tack vare gott samarbete inom klubben och gott stöd från Blekinge KK, som stod för ring, tält och kringarrangemanget.

 

Miljön var som sagt den mest underbara. Ringen låg i skuggan av en klippa med porlande vatten, liten damm som speglade grönskan och sedan alla omgivande rabatter och hela parkmiljön, som för en uppsvensk tedde sig exotisk!

 

I konkurrens med annan utställning (Askersund) lockade Specialen, trots att den var officiell inte det antal vi önskat...

 

En Special är ju som namnet anger special och speciell. Den skiljer sig från andra utställningarna genom att det bara är våra Aussies som visas!
Jag tycker det är olyckligt att man inte ser Specialen som en av de absolut viktigaste utställningarna för sin Aussie och en fantastisk chans att träffa uppfödarna (som givetvis borde prioritera närvaro på Aussiespecialen). Här kan man se många hundar, se resultatet och utvecklingen av avelsarbetet och inte minst möta en mängd Aussievänner och ha kul tillsammans.

 

Årets Special inleddes redan kvällen före med en gemensam fest. Anki, Siv och Roger stod för arrangemanget. Jättetrevlig stämning, "alla var där" trängsel under tälten, som höll oss torra trots ihållande regn (vad annars denna sommar!)

 

Vi hade ett extra medlemsmöte där Bibbi Sundell redogjorde för hälsoenkäten, som kommer ligga till grund för en ytterligare enkät så småningom. Detta som ett led i högaktuell revidering av RAS. Klubbfrågor väcktes.. hur få aktiviteter av annan art än utställningar? Trivselträffar? Får se vad det blir..

 

Stämningen var hög och det tog vår ordförande Cicki tillvara på genom att förse oss med tänder, näsor och öron innan vi avslutade kvällen med allsång!

 

Dagen hade varit lång. Många hade redan varit i ringarna på Blekinge KK´s utställning och med gott resultat! Flera Aussies i finalringen- se under resultat Blekinge KK 11/8!

 

Tidig specialmorgon. Allt ska vara på plats inkluderande ALLA priser som jag och maken fraktat ner i husbilen. (Vi hade knappas plats att sova tack vare alla generösa sponsorgåvor). Målet var att ALLA skulle få pris!

 

Domaren Ingrid Borchorst från Danmark på plats . Kommissionären Vidar hade fullt upp och bestyrelsen representerades av LiseLott Korvonen som också hjälpt oss med alla anmälningarna och efterarbetet i form av rapporter till Terrierklubben och Kennelklubben.

 

Solen skiner hela dagen. 28 hundar visas varav 2 valpar.

 

Vi har en massa härliga bilder, som talar för sig själv... Resultaten är kända! Domare Ingrid Borchorst kan vår ras och gav uppskattade kommentarer till sina domslut. Lärorikt för en som jag som är lite av en novis...

 

Nöjda och trötta drog vi alla sedan hemåt för att snabbt börja planera vidare...

 

Specialen 2013 (inofficiell) blir det 16 juni i Vännäs i anslutning till Västerbottens KK´s utställning 15-16 juni. (Grupp 3 ställs 15/6. Man kan alltså visa sina hundar båda dagarna.)

 

Boka in Specialen 2013! Domarförslag har inkommit från två medlemmar! Du har fortfarande möjlighet t.o.m. 31/10 inkomma med förslag och påverka domarvalet!
Det är Norrlands tur nu och utställningskommittén arbetar på att få en innehållsrik helg för alla Aussieägare med fina möten, bra utställning och ha kul tillsammans! Mer uppgifter kommer att läggas ut här på hemsidan och i Svenska Aussieposten.

 

Väl mött!

 

Christina Engqvist

Matte till Ozzy och Lizzie

 

tillika medlem i utställningskommittén.

 

Ordf. Cicki och kassör Roger
Först att anmäla sig
Alla som var med