• Helgen i Vadstena maj 2014

Helgen i Vadstena maj 2014

Rapport från 2014 års Special.

Som ni alla känner till så avhölls årets Special på brukshundklubben i Vadstena. Vi som var där kan bara konstatera att detta val av plats var en fullträff. Här måste vi rikta ett stort tack till denna klubbs personal med Bert i spetsen för ett mycket väl mottagande av oss med våra hundar. Bra lokaler och fina marker för oss att vara på med våra aktiviteter.

Att vädergudarna hade tagit oss under sina vingar kan vi alla konstatera, då solen hedrade oss med sin närvaro under hela helgen. Lördagen var ju den stora dagen då själva Specialen gick av stapel. Det var 35 hundar anmälda, allt från valpar till champion hundar. Tyvärr saknades det någon anmäld veteran. En bra siffra med tanke på att det fanns andra stora utställningar att konkurrera med. Anlitad domare var Barbara Ruth-Smith och hon utförde sitt uppdrag på ett hedervärt sätt tillsammans med sina ringsekreterare Ann Gidstedt och Ulla Therman. Stort Tack till er tre från rasklubbens utställningskommittè.

Då jag inte har någon resultatlista så överlåter jag till någon annan att redovisa hur det hela avlöpte och vem som vann vad. Däremot kan jag konstatera att det verkade som om alla var nöjda med dagens aktivitet. På lördagskvällen samlades vi till en gemensam middag, som avåts i en gemytlig anda. Det kan konstateras att i klubben finns en verklig kocka i Maritha Andersson som verkligen lyckades med konststycket att få till en enastående middag.

Klockan 10.00 på söndagen startade alla andra aktiviteter som varit utannonserade. Det var rallylydnad, agility och övriga aktiveringsövningar som avlöste varandra fram till klockan var 14.00, och då avslutades årets Special. Som ganska ny i klubben kan jag bara konstatera att det i klubben finns många fantastiska människor med stort kunnande i att arrangera utställningar och olika aktiviteter, till er alla vill jag bara säga STORT TACK ingen nämnd och ingen glömd. Jag ser redan fram mot nästa Special som kommer att avhållas den 21/2-2015 i Eskilstuna, och jag är inte ett dugg bekymrad över denna Special som är officiell, när jag vet hur duktiga ni alla är. Planeringen inför denna Special är redan igång sedan en tid.

Till sist vill jag påminna er om den aktivitet som jag planerar i Sunne. Denna aktivitet kanske mest riktar sig till er som vill prova något nytt med er hund. Mer information om detta finns på hemsidan.

Jag avslutar nu mina rader med att uttrycka min glädje över att jag fått möta alla dessa trevliga ägare av Australisk Terrier.

Tills vi ses nästa gång, en trevlig sommar till er alla.

Björn Einarsson