• Artikel TP nr 4-13

Artikel från Terrierposten nr 4 - 2013

Året lider mot sitt slut…

Vi har sett många fina framgångsrika Aussies i utställningsringarna. Det är roligt att konstatera att flera kennlar – precis som jag antydde i årets första nummer av Terrierposten- nu meriterat sig med att få fram nya champions och visat fina avelsgrupper. Kennel Jaskarin toppar f.n.(t.o.m. utställningen i Bjuv) listan över årets terrieruppfödare (OBS! avser ALLA terrierraser)!

Vi kan vara stolta över alla fina Aussies och Aussieuppfödare!

Årets inofficiella rasspecial förlades i år till Vännäs i direkt anslutning till Västerbottens läns KK´s internationella utställning. Rasspecialen gick på samma dag som terrierna på internationella utställningen, så det blev en lång dag för alla.

Det är svårt att ordna ”specialer” som lockar många. Resorna blir långa och dyra, så klubbens ambition är att fördela utställningsorterna så att olika delar av landet gynnas. Trots konkurrens från internationella utställningen i Tromsö kom många norrlänningar. Totalt var det 37 anmälda hundar alltifrån Nybro utanför Kalmar till Gällivare! En del hade längre till Vännäs än till Tromsö. Det visar på problematiken med ett avlångt land!

Vi hade ett mycket bra samarbete med Västerbottens KK. Vädret var däremot emot oss, kraftiga regnskurar avlöste varandra.

Domare Kurt Nilsson, känd för att vara ”ärlig, rak och rättvis”, visade sitt jovialiska jag i ringen, gav öppen kritik ibland parat med lite humoristiska kommentarer. Detta uppskattades av oss alla. Sunda hundar är hans ledstjärna…

BIS blev Jaskarin Sirius och BIM Jaskarin Surprise-Herself.

Avelsklass och uppfödarklass togs hem av Kennel Jaskarin (Saija Walldén, Gnesta) med Kennel Vitterklippen (Ulla- Britt Norgren, Björna) som god 2:a i uppfödarklassen.
Detaljerad resultatlista kan ses på Svenska Aussieklubbens hemsida
www.aussieklubben.se  under fliken poäng specialen 2013

Aussieklubbens utställningskommitté jobbar nu med planering av Specialen 2014, som kommer att hållas den 17-18 maj på Vadstena Brukshundklubb. Det blir inte bara en special med utställning, utan även en medlemsträff på lördagskvällen och olika aktiviteter under söndagen. Mer information kommer på Aussieklubbens hemsida och i vår fina tidning Svenska Aussieposten.

Vi är också mitt i planeringen av en Aussiemonter till Hundmässan i Älvsjö 7-8 dec. Välkomna och möt oss där!

För Svenska Aussieklubben/ Christina Engqvist .

Kennel Jaskarin