Ordförandes rader 2019-05-24

Hej alla ägare till australisk terrier!

Oj, vad tiden går snabbt! Vår övergår i sommar och för våra hundar en kanske besvärlig tid.
Återigen får vi slåss med fästingar, ormar och värme!
Jag känner mig säker på att alla ni hundägare vet att det finns fästingmedel och att försiktighet i skog och mark är ett måste. Man lämnar naturligtvis aldrig hundar ensamma i bilen på sommaren. Även en molnig dag blir temperaturen hög!
Det råder också förbud på att ha hund lös under sommaren när alla våra vilda djur och fåglar får sina ungar.
I styrelsen jobbar vi på!
Arbetet med vår special i Alfta fortsätter men fortfarande finns massor att göra!
Tyvärr blev vi tvungna att ställa in träffen hos Maritha Andersson p.g.a. för få anmälningar.
Planeringen av vår aktivitet på Hunderbanan i Norrtälje fortskrider som planerat och vi hoppas på att många kommer och har en trevlig dag tillsammans!
Jag har varit på Terrierfullmäktigehelg i Sollentuna. Ni kan läsa om den nya styrelsen på Svenska Terrierklubbens hemsida.
Vår kassör Mona uppmärksammade att två personer som har rasen australian shepherd hade betalt medlemsavgift till oss i tron på att det var klubben för deras ras. En medlem och uppfödare har tidigare varit ute på nätet och sökt på namnet ”aussie” och får bara upp sidor med australian shepherd. Hon kontaktade styrelsen för att vi skulle diskutera att börja använda rasnamnet, australisk terrier, och hanteringen av detta. Som vi skrev i svaret till henne kan vi inte besluta något i detta, men vi kan alla hjälpas åt att skriva rasnamnet istället för aussie. I och med detta kommer förhoppningsvis vår ras bli mer känd och lättare att hitta på sociala medier!
Då vi i klubben har en stram budget och medlemsantalet har sjunkit ser vi oss tvungna till att titta på kostnaderna vi har! Tidningen är den största kostnaden och vi ser nu över om den kan bli billigare att tillverka. Alternativ som finns är att vi kanske måste återgå till en svart/vit tidning och from nästa år kommer det troligtvis bli 3 nummer, varav ett dubbelnummer.  Inget är beslutat utan vi får avvakta tills vi fått in uppgifter från tryckerier. Vidare info kommer så snart vi vet hur det blir.
Har ni frågor eller synpunkter är ni hjärtligt välkomna att höra av er till mig eller sekreterare Maritha Andersson!

Jag önskar er alla en riktigt skön sommar tillsammans med era hundar!

Birgitta Sundell
 

 

Ordförande Birgitta (Bibbi) Sundell

"Elda"