• Aussieklubben

För oss med intresse för 

Australisk Terrier

A n s l a g s t a v l a n

2022-06-23
AKUT - NYTT HEM SÖKES TILL HANHUND, 1,5 ÅR!

Orion söker nytt hem! Orion är en hängiven och följsam hund som älskar agility och tricks i allmänhet. Favoriten är att gå på långpromenad eller bara hänga i trädgården en hel dag. Han är van med andra hundar men är inte van med barn. Han går ihop med de flesta hundar så länge han får tid på sig att hälsa. Han kan vara lite kaxig i början men det ger sig fort. Han går bäst ihop med
hanhundar. Just nu har han en kemisk kastrering som fungerat bra, så möjligen kan det vara bra att
kastrera honom. Mer information hittar ni här.

2022-06-14
HUNDVÄNLIGA HOTELL

Sommar och semester! Vi är många som vill semestra med våra bästa vänner på fyra ben. Här hittar du tips på hundvänliga hotell, B&B, stugor och vandrarhem över hela Sverige!

2022-05-31
ÄR DU OCH HUNDEN REDO FÖR SOMMAR?

Nu är den på intåg – sommaren! Ljusa kvällar, semester och massa tid med hunden. Svenska Kennelklubben delar med sig av 5 tips som gör dig och din hund redo för en för en riktigt härlig sommar ihop. Du hittar det här!

2022-05-09
INFORMATION FRÅN SENASTE STYRELSEMÖTET

Styrelsen hade styrelsemöte den 3e maj. Information från mötet och ordförandes ord hittar ni här.

2022-05-09
VAR MED OCH BIDRA MED MATERIAL TILL AUSSIEPOSTEN!

Vad händer hos er runt om i landet? Har ni något ni vill dela med er av till nästa nummer av Aussieposten?

Jag tar tacksamt emot bidrag från hela landet! Maila till: evafor@icloud.com, före 18 maj!
Tack på förhand!

Eva Forsström-Mörner

Redaktör Aussieposten

2022-05-04
RASKOMPENDIUM AUSTRALISK TERRIER

För er som vill läsa raskompendiet över vår fina ras så hittar ni det här (ligger på Avelskommitténs sida). Det är från 2011 men fungerar lika bra idag. Trevlig läsning!
 

2022-05-03
SM I VILTSPÅR FÖR ALLA TERRIER-RASER

Aussieklubbens styrelse har beslutat  att skicka två representanter till SM i Viltspår för alla terrier-raser. Aussieklubben sponsrar med 600 kr/ekipage. Representater för Aussieklubben blir Helena Åkersved med Sureprime's Rolex (Nisse) samt Else-Margarete Johansson med Sureprime's Razzel 
(Doriz).
Nisse och Doriz är kullsyskon och uppfödare är Britten Thörnblad. Aussieklubben håller tummarna och önskar stort lycka till. Båda hundrarna finns med på Årets Aussie Viltpår 2021.

2022-04-12
FINSKA AUSSIEKLUBBENS INBJUDAN TILL RASSPECIAL

Finska Aussieklubben bjuder in till deras rasspecial! Den äger rum den 4 september 2022.
Anmälan görs senast den 8 augusti. Förfrågningar angående anmälan, kontakta: pia.selendia@gmail.com

Hela inbjudan finns att ladda ner som en pdf här under:

2022-04-06
DOMARPRESENTATION AUSSIESPECIALEN 2022

Den 27-28 augusti äger årets Aussiespecialen rum i Finspång. Redan nu kan ni läsa presentationen av årets domare, som är Carin Sandahl. På samma sida finns även inbjudan till Aussiespecialen 2022, ni finner all information här.

2022-04-03
STATISTIK ÖGONSJUKDOMAR

Vi har många hundar som förekommer både i de svenska och finska stamtavlorna, därför har vi tagit fram statistik från båda länderna. Statistiken finns här.
 

2022-03-21
VI STÖDJER UKRAINA

Aussieklubbens styrelse har beslutat att skänka 5 kr per betalande medlem 2021, till Kennelklubben i Ukraina och dess uppfödare.

Hos SKK finns information om de åtgärder som Svenska Kennelklubben vidtagit med anledning av Rysslands oaccetabla agression mot Ukraina. Dessa sidor uppdateras löpande. Informationen hittar du här.

VILL DU BLI MEDLEM I SVENSKA AUSSIEKLUBBEN?
Som medlem får du tidningen Aussieposten 4 ggr/år.
Du kan delta i utställningen Aussiespecialen som genomförs varje år på olika orter i landet. Du har även möjlighet att delta i Årets Aussie i olika grenar. Mer info om medlemsskapet finns här.